Mandag snudde regjeringen og utvidet permitteringsordningen fra 31. mars til 1. juli. Da trodde de fleste at også oppsigelsesvarslene ville bli trukket. Det har også skjedd for mange, men langt fra alle.

Da regjeringen snudde, øynet regiontillitsvalgt i Compass Group, tidligere Eurest, Kirsten Versland, et håp for dem som før jul mottok oppsigelsesvarsel, henne selv inkludert.

– Jeg øynet en mulighet for at oppsigelsene ville bli trukket, men jeg falt raskt ned på jorden igjen. Det er fortvilende at ikke Compass Group synes det er viktig å bli med på dugnaden når regjeringen forlenger permitteringsordningen og tar sin del av ansvaret. Jeg kjenner på en dyp frustrasjon og skuffelse, sier Versland.

– Vi er provosert

Merethe Solberg, avdelingsleder for hotell- og restaurant i Fellesforbundet avdeling 10 i Oslo, deler frustrasjonen.

– Vi er provosert. Her har LO og NHO jobbet beinhardt og presset regjeringen til å forlenge permitteringsordningen nettopp for å hindre arbeidsledighet. Og så hiver arbeidsgiver folk ut i ledighet. Jeg har ikke ord for hvor frustrert og sint jeg blir, sier Solberg.

40 personer som er medlemmer av Fellesforbundet har fått oppsigelsesvarsel fra Eurest. Totalt dreier det seg om 288 personer i hele landet.

Fellesforbundet i Oslo er også i drøftinger med en annen arbeidsgiver som vurderer hva de skal gjøre.

– Covid-19 har truffet vår bransje meget hardt. Vi ser en vedvarende koronasituasjon i samfunnet, og våre tjenester er blitt hardt rammet. Vi tror denne situasjonen vil fortsette langt ut i 2021, og har derfor måttet gå til oppsigelser. Vi er nå i en pågående prosess hvor vi er i dialog med ansatte som har mottatt oppsigelser samt deres representanter innenfor de ulike arbeidstagerorganisasjonene. Vi skulle imidlertid ønske vi ikke befant oss i en situasjon hvor oppsigelser er nødvendig, da dette er vanskelig for alle involverte, skriver hr-direktør Hege Nergaard Mikalsen i Compass Group Norge as, i en epost.

Få ledige jobber

Det er foreløpig bare i Oslo at Fellesforbundets medlemmer har fått opprettholdt oppsigelsesvarselet etter nyheten om at permitteringsordningen utvides til 1. juli.

Versland, som jobber som ufaglært kokk, har jobbet i kantinevirksomhet hele sitt yrkesliv.

– Det er ikke alle som kan etterutdanne seg og følge drømmene, noen må også servere kaffe og mat i en kantine. Vi får et inntrykk av at vi er som gamle klær som skal byttes ut. Vi er mennesker med familie og forpliktelser som alle andre, og vi vet at det vil være behov for kantineansatte etter koronaen, sier Versland, som fikk varsel om oppsigelse i november.

– Det var litt av en julegave å få, legger hun til.

Over 194.000 nordmenn er uten arbeid og det var i desember registrert drøye 21.000 ledige stillinger.

– Ett enkelt søk på Finn i vår bransje – hotell og restaurant – viser rundt 150 ledige jobber i hele Norge. Det går rett og slett ikke opp. Det er ingen jobber. Men vi vet at vi skal tilbake igjen, selv om det blir endringer. Like fullt velger store bransjeaktører å sende ansatte ut i ledighet, sier Merethe Solberg i Fellesforbundet.

Merethe Solberg, avdelingsleder i Fellesforbundet med ansvar for hotell- og restaurant.
Merethe Solberg, avdelingsleder i Fellesforbundet med ansvar for hotell- og restaurant. (Foto: Elin Høyland)

– Mange får det knapt til å gå rundt og ha et sted å bo. Det er forferdelig å vite at dette er situasjonen for veldig mange og at det kan bli situasjonen til stadig flere fremover, sier hun.

Både antall arbeidsledige og permitterte øker. Siden desember har det blitt 2500 flere permitterte. Det vil si at 63.500 nordmenn er permitterte, halvparten av dem helt siden koronakrisen startet.

«Ingen varig vern»

I NHO understrekes det at forlengelsen av permitteringsordningen ikke medfører at bedrifter er pålagt å trekke tilbake oppsigelsesvarsler.

Kommunikasjonsdirektør Merete Habberstad i NHO Reiseliv mener utvidelsen av permitteringsordningen ikke hindrer bedrifter å opprettholde oppsigelser som var varslet.
Kommunikasjonsdirektør Merete Habberstad i NHO Reiseliv mener utvidelsen av permitteringsordningen ikke hindrer bedrifter å opprettholde oppsigelser som var varslet. (Foto: Fartein Rudjord)

– Det er ingen varig vern i enhver situasjon. Dette må bedriftene selv vurdere hva det er behov for, sier Merete Habberstad, kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv.

Bedrifter som når maksimal permitteringsperiode på 52 uker i løpet av våren får nå muligheten til å ha arbeidstagerne permitterte frem til 1. juli. Regjeringen har tidligere utvidet permitteringsperioden fra 26 til 52 uker.

– Det viktigste var å få forlenget permitteringsordningen for å slippe unødvendige oppsigelser slik at selskapene kunne beholde ansatte de trenger så snart gjenåpningen starter, sier Habberstad.

Hun understreker at koronasituasjonen har medført at mange selskaper i reiselivssektoren har omstilt seg, noe som kan medføre behov for færre ansatte og dermed oppsigelser.

– Vi må være klar over at alle har tapt ufattelig mye i de siste ti månedene. Bare omsetningstapet av turistkonsumet i norske reiseliv er anslått til 57 milliarder kroner viser en NHO-undersøkelse. En veldig høy andel av selskapene har måttet omstille seg for å hindre konkurs, sier Habberstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.